RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Skupštinska Stručna služba i komisije aktivno rade unatoč kolektivnom godišnjem odmoru

Foto: Arhiva

Unatoč činjenici da su zastupnici brčanske Skupštine na jednomjesečnom kolektivnom odmoru, dio skupštinskih tijela i komisija i dalje je aktivan.

Skupštinska Stručna služba i jedan broj članova različitih komisija koje djeluju u okviru skupštine i dalje aktivno radina pripremi materijala za vjerovatno posljednju sjednicu u ovom skupštinskom sazivu koja je predviđena u srijedu četvrtog septembra, odmah po završetku kolektivnog godišnjeg odmora.

Фото: Архива

“Posebno će biti značajno da kroz drugo čitanje ugradimo eventualne amandmane na izmjene Zakona o javnim preduzećima i drugim pravnim licima koje formira Distrikt. Ovim izmjenama  se precizira da lica starija od 65 godina života ne mogu biti direktori ni zamjenici direktora kao ni članovi Upravnih odbora”, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić, dodavši da se na ovaj način prvi puta na prostoru cijele BiH, zakonski regulisan navedeni segment, prije svega imajući u vidu i prigovore javnosti, ali i našu želju da se dodatno otvori prostor za mlađe osobe sa iskustvom i pruži im se prilika da se dokažu i na najvišim rukovodećim pozicijama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.