RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Билећа: Пожар на Подгорју саниран, још гори у неприступачном подручју Симијова

Фото: Срна

Пожар на подручју билећког села Подгорја је саниран након дејства два хеликоптера, изјавио је командир билећке Ватрогасне бригаде Милан Шуловић.

Он је навео да у појединим џеповима пожара, након јучерашњег дејства хеликоптера, још тиња дим, али екипе ватрогасаца од јутрос нису на терену јер је процијењено да нема потребе и да ће се то само угасити.

“Пожар се проширио и на подручје села Симијова у изузетно неприступачном подручју гдје такође није у потпуности угашен, а ватрогасци прате даљи развој ситуације”, рекао је Шуловић.

Према његовим ријечима, на подручју Билеће активан је и пожар на планини Баба који је избио прије неколико дана, а мјештани околних села спријечили су ширење ватре на села Хоџићи и Меку Груду.

У Билећи су јуче послије подне дејствовала два, а прије два дана три хеликоптера из  Републике Српске и Србије на гашењу пожара који је захватио подручја неколико билећких села.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.