RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Развојно-гарантном фонду Брчко дистрикта одобрена средства намијењена за субвенцију дијела камата

Влада дистрикта Брчко одобрила је текући трансфер и усвојила Програм утрошка средстава у корист Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта за субвенцију дијела камата за куповину или изградњу прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији дистрикта Брчко у износу од 400.000,00 КМ.

Директор Развојно-гарантног фонда дистрикта Брчко Милорад Теодоровић каже да се овај програм реализује од 2018. године, стим да се од ове године врши субвенција камата не само за куповину него и за кредите намијењене за изградњу стамбене јединице. Услов за подносиоце захтјева су остали исти и издвојена средства требала би бити довољна за све подносиоце захтијева.

„Основни услов који подносилац захтјева треба да испуни је да на подручју Дистрикта има пребивалиште у последње три године и да није старији од 40 година у моменту куповине некретнине, те да је кредит за који се користи субвенција камата намјенски за куповину прве некретнине“, појаснио је Теодоровић.

Како је рекао очекује се да ће одмах након потписивања уговора и преноса средстава бити расписан јавни позив који ће бити отворен мјесец дана.

Од стране Владе одобрен је и текући трансфер за једнократно новчано давање у износу од 1.200.000,00 КМ у корист Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта за реализацију Програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Брчко дистрикта за неисплаћена средства из 2022. године.

Теодоровић каже да је Програм субвенционисања дијела камата за привреду за 2023. годину раније усвојен у износу од 1.200.000,00 КМ.

„Ми смо већ са Владом потписали уговор о трансферу тих средстава и очекујемо у наредних два до три дана да ће бити извршен пренос средстава и одмах по преносу средстава Развојно–гарантни фонд ће расписати јавни позив за прикупљање захтјева за субвенције у привреди за 2023. годину“, појаснио је Теодоровић.

Он каже да ће до краја године бити расписана два јавна позива за субвенцију камата у привреди – за 2023. и 2022. годину на који се могу јавити сви они који буду испуњавалуи прописане услове.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.