RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Словенија: Вјетар рушио дрвеће и скидао кровове, удари грома изазвали пожаре

У невремену на истоку и сјевероистоку Словеније јак вјетар је откривао објекте, рушио дрвеће и електричне стубове, удари грома узроковали су неколико пожара, а неки објекти су поплављени, саопштено је данас из Управе за заштиту и спасавање.

Олуја са јаким вјетром захватила је јуче највећи дио земље, а ватрогасци из три професионалне и 30 добровољачких јединица до касних вечерњих часова покривали су објекте, уклањали срушено дрвеће и испумпавали воду, наведено је у саопштењу.

На Тргу слободе у Севници јак вјетар оштетио је лимени кров пословне зграде, па су га ватрогасци додатно оградили и заштили дио фолијом, те испумпали воду која је ушла у објекат.

Морали су и да цријепом покрију пет метара квадратних крова стамбене зграде.

Према подацима Управе за заштиту и спасавање Словеније, регионални центри за обавјештавање у земљи пописали су око 30 ванредних догађаја.

У селу Догоше код Марибора вјетар је откривао кровове кућа и штала, а преврнуо се и утоваривач сијена. На том подручју падао је и ситан град, пише страница “Вечери”.

У насељу Ановец у општини Кршко гром је запалио привредни објекат, а неки објекти су поплављени.

Према подацима Агенције за екологију Словеније, у раним послијеподневним часовима у Брегињу пала су готово 22 литра кише по метру квадратном, у Литији око 21 литар у пола сата, а у Велењу 24.

У Словенији ће данас бити претежно облачно са кишом, а биће и невремена, посебно на истоку, гдје се очекују јачи дуготрајни пљускови. И сутра се очекује претежно облачно, понегдје уз кишу, али ће се послије подне дјелимично разведрити.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.