RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У МЗ „Брчко Ново“ вода из артерца је коначно исправна за пиће

Фото: Анђелка Ђурић

Након више од шест мјесеци становници мјесне заједнице „Брчко Ново“ питку воду могу да користе са јединог артешког бунара у том насељу, потврдили су из ове мјесне заједнице.

Предсјеница мјесне заједнице „Брчко Ново“ Далиборка Тодоровић каже да су од фебруара ове године чакали да се замјене филтери за пречишћавање воде и да су коначно су стигли физичко – хемијски и микробиолошки резултати, те да су сви параметри показали да је вода исправна за пиће.

„Ово нам је најбитнија вијест јер након подношења више захтјева и  упућивања апела надлежним органима, ми више не морамо воду доносити из других мјесних заједница, што нам представља велико олакшање“, истакла је Тодоровић.

Према њеним ријечима, у протеклом периоду, између осталог завршени су многобројни инфраструктурни радови у овој мјесној зједници, који су олакшали свакодневно кретање мјештана.

Фото: Анђелка Ђурић

„Прије више од годину дана улицу Јосипа Бискупа Стадлера поред броја један и три спојили смо са другим дијелом те улице и то више није слијепа, него је једносмјерна улица. Из те улице може се изаћи у улицу Милана Ракића гдје су урађена паркинг мјеста и асфалтиран је пут. Такође, постављена је и лед расвјета и промјењена је столарија на објекту мјесне заједнице, те су обезбјеђена средства за други дио радова “, појаснила је Тодоровић.

Она је такође навела да им сада велики проблем ствара и око двадесетак паса луталица који се налазе у кругу аутобуске станице и жељезничке пруге јер су постали крволочни.

Питали смо и становнике МЗ „Брчко Ново“ колико им значи што више не морају да доносе питку воду из других насеља.

„За нас је ова информација велика радост и много нам значи што више не морамо ићи у друге мјесне заједнице, јер на овом простору живи доста старијег становништва и њима сигурно није било лако ићи у друга насеља, поготово када су биле високе температуре“, рекала је једна мјештанка из овог насеља.

Мјештани овог брчанског насеља се надају да ће у будућем периоду надлежне одговoрне службе редовно одржавати ову јавну чесму, како не би долазило опет до вишемјесечних застоја.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.