RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Sutra počinje manifestacija “Brčansko ljeto-Savski cvijet”

Manifestacija „Brčansko ljeto-Savski cvijet“ Brčko distrikta započinje sutra i trajat će narednih mjesec dana, odnosno do 20. rujna tekuće godine, u kojoj će biti organizirani brojni događaji iz kulture i sporta.

„Manifestaciju započinjemo u Knjižnici Brčko distrikta s tradicionalnim programom „Ljetnom školom čitanja“, a koja je namijenjena djeci uzrasta od sedam do 10 godina, te ovim putem pozivam roditelje i djecu da dođu sutra u 10 i 30 i priključe se ovom događaju. Također, u knjižnici će biti i dvije promocije knjiga i to 22.08. promocija knjige „Vozovi koji kasne i druge jednočinke“ autorice Slađane Jovičić, a 26.08. promocija knjige „Pisma snova“ autora Harisa Dubice“, kazala je Lejla Hogić, urednica manifestacije.

Ovu manifestaciju financira Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta i dio programa je u organizaciji samog Odjela, dok su za dio programa zadužene udruge građana kojima su odobreni programi i projekti, a koji su u okviru manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“.

„Pored događaja u knjižnici, u okviru ove manifestacije uključio se i brčanski Muzej koji će organizirati „Ljetnu školu arheologije“, radionice za djecu pod nazivom „Osnove tkanja“ koja će se održati 2.9.2024. godine s početkom u 18 sati, kao i radionicu za odrasle „Oblikovanje gline“ 4.9.2024. godine u 18 sati. A ono što je neizostavno je i Međunarodna likovna kolonija „Sava“ koja će se u našem gradu održati 25.08.“, dodala je Hogić.

Pored navedenog očekuje se i niz sportskih i kulturnih događaja u organizaciji udruga građana, a između ostalog tu je ispred nogometnog kluba „Izbor“ turnir šehidima Broduše, kao i 50. obljetnica ovog kluba, zatim nas očekuje sportska regata, koncert Ede Majke, večer Tome Zdravkovića i brojni drugi događaji.

Za sve navedene događaje u organizaciji udruga građana, javnost će biti blagovremeno obavještenja o točnom datumu i vremenu održavanja, a zatvaranje manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“ planirano je 20. rujna 2024. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.