RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lamija Zimonjić vjerovatno neće na Svjetsko prvenstvo zbog nedostatka finansijskih sredstava

Bosanskohercegovačka kik bokserka i prvakinja Balkana Lamija Zimonjić vjerovatno neće otići na Svjetsko prvenstvo zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Zimonjić je za tri dana, kao član reprezentacije, trebala krenuti u Budimpeštu kako bi predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom kik boks prvenstvu.

“Svim srcem sam se radovala što ću predstavljati našu državu na Svjetskom prvenstvu, ponosna, do zadnjeg dana sam se nadala da će se kao i za ostale takmičare i za mene naći finansijska sredstva, ni u jednom momentu nisam pomislila da će moj odlazak na kraju biti upitan”, kaže Lamija.

Obzirom da reprezentacija nije u mogućnosti platiti isto, poslati su dopisi i molbe za finansijsku pomoć  nadležnim institucijama.

“Troškovi su oko 2.000KM. Za nadležne sitnica, za klub i takmičarku velika svota. Nije dobila ni nagradu za osvojeno prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu uz obrazloženje da je budžet ograničen i da nemaju za sve takmičare. Po kojem se to kriteriju odlučuje o raspodjeli sredstava za takmičare ako ispunjavaju iste uslove?!”, rekli su iz Lamijinog sportskog kluba ‘KNVZA’.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.