RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одобрен Нацрт закона о водама Брчко дистрикта БиХ

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на 59. редовној сједници је на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду одобрила Нацрт закона о водама Брчко дистрикта БиХ уз закључак да се организују и стручне јавне расправе на ову тему.

Законом о водама Брчко дистрикта БиХ прописује се интегрисано управљање водама, правни статус вода, управљање водним објектима и водним земљиштем, извори и начин финансирања управљања водама, надзор и друга питања од значаја за управљање водама у Брчко дистрикту БиХ.

Влада је на сједници одобрила и Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи за набавку уџбеника дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида у 2024. години у висини од 60.000 КМ, Смјернице за израду правилника о измјени Правилника о специјализацијама и субспецијализацијама, Извјештај о извршењу Буџета Брчко дистрикта БиХ за период I-VI 2024. године, Приједлог одлуке о одобравању програма утрошка средстава: донација Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ за набавку и расподјелу пелена малољетној дјеци и одраслим лицима – уживаоцима права на персоналну асистенцију, односно уживаоцима права додатка за туђу његу у степену тешке и потпуне зависности и Приједлог одлуке о одобравању донације и усвајању Програма утрошка средстава Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину.

Чланови Владе усвојили су и Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава – капитални трансфер Хрватском културном друштву „Напредак“, подружница Брчко дистрикт БиХ, док је на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу усвојен Приједлог закључка о давању сагласности на Одлуку о избору кандидата за пријем у радни однос као и Приједлог закључка о давању сагласности на Регионалну конвенцију о пан-евро-медитеранским преференцијалним правилима о поријеклу робе.

На сједници Владе усвојен је Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава за додјелу капиталне донације Јавном предузећу „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ, за постављање уличне расвјете у Улици Сабита Алаудина Ужичанина у МЗ Ивици; реконструкцију НН мреже у засеоку Бркићи; за постављање уличне расвјете (4 стуба, 4 сијалице) преко пута објекта МЗ Поточари од куће С. Ропчевића до куће М. Благића, у МЗ Поточари; за проширење НН мреже на путу Паланка – Доња Брка;  за изградњу уличне расвјете у Улици Пере Зрелца према џамији у МЗ 4. јули; за постављање уличне расвјете уз пут МЗ Трњаци у засеоку Грујићи-Живковићи, гледано из правца куће Милорада Живковића према засеоку Крушик у МЗ Сандићи, на парцели број 74 КО Трњаци; за постављање уличне расвјете (5 стубова, 5 сијалица према кући Ане Николић у МЗ Бијела; за изградњу уличне расвјете од школе до улице према џамији у МЗ Диздаруша; за проширење уличне расвјете у Улици Мехмеда Спахе, крак према Фазанерији, МЗ Ријеке; за проширење уличне расвјете према Фазанерији, МЗ Ријеке; за постављање уличне расвјете у краку Улице Петра Кочића, к.ч. 848/5 и улици 4. јули 1, к.ч. 1007/1, МЗ 4. јули и за уличну расвјету у МЗ Вучиловац, од црпне станице према цркви.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.