RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za tri projekta obnove stambenih jedinica na području Distrikta iz budžeta izdvojeno više od 800.000 maraka

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja brčanske Vlade, formiralo je komisije koje će izanalizirati sve pristigle aplikacije na tri raspisana javna poziva za obnovu i izgradnju stambenih objekata na području Distrikta.

„Riječ je o projektima obnove ratom razrušenih individualnih stambenih jedinica, potom projektu obnove ratom prušenih domova. Prvi projekat se finasira po kriterijima sa državnog nivoa, a drugi po uslovima i kriterijima koji je sačinila brčanska Vlada. Treći projekat se tiče izgradnje i sanacije stambenih objekata za osobe koji se žele integrisati u lokalnu zajednicu. Ukupan iznos donacija za sva tri projekta je 827.000 maraka, a za navedene donacije zbirno apliciralo oko 300 osoba“, rekla je šefica odjeljenja Ljubica Ilić.

Inače, stručne komisije, formirane od strane resornog odjeljenja, već analiziraju prispjele aplikacije za sva tri projekta.

„Vjerujem da će u drugoj polovini narednog mjeseca komisije formirati takozvane „preliminarne liste“, da bi smo mogli konačne liste, odnosno imena onih kojima su donacije dodjeljene, objaviti najkasnije početkom oktobra“, zaključila je šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja brčanske Vlade Ljubica Ilić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.