RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Влада РС о Плану утрошка средстава Министарства саобраћаја и веза од два милиона КМ

Фото: Архива

Влада Републике Српске требала би данас да разматра информацију о спољнотрговинској размјени Републике Српске за период јануар-јуни ове године, као и приједлог одлуке о давању сагласности на План утрошка средстава Министарству саобраћаја и веза за период 1. јул – 30. септембар у износу од 2.000.000 КМ.

На предложеном дневном реду сједнице Владе је и информација о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању у првој половини 2024. године, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада би требала да разматра инфромацију о реализаији инструмента Инвестициони оквир за западни Балкан у периоди јануар-август.

Предвиђено је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности Министарству рада и борачко-инвалидске заштите на План стамбеног збрињавања лица са статусом члана породице погинулог борца или ратног војног инвалида од прве до четврте категорије инвалидности за ову годину.

Влада би, између осталог, требала да разматра приједлог одлуке о расподјели неперспективних локација на подручју општине Источно Ново Сарајево ради изградње саобраћајнице, као и приједлог одлуке о расподјели неперспективне локације на подручју те општине ради проширења коридора постојеће саобраћајнице.

Предвиђено је и разматрање Приједлога рјешења о давању сагласности за закључење Уговора о регулисању међусобних односа у поступку експропријације некретнина за потребе изградње и коришћења хидроелектране “Дабар”.

На сједници би требало да буде разматран и приједлог рјешења о давању саглсности за спровођење поступка јавне набавке робе, теретног-теренског возила у Хеликоптерском сервису Републике Српске.

Сједница, коју је сазвао предсједник Владе Српске Радован Вишковиић, почеће у 10.00 часова.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.