RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Цивилна заштита: Из Дрине извучена тијела четири мигранта, потрага за 11 несталих траје

Foto: RTRS

Тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) за потрагу и спасавање на води и под водом пронашао је пет тијела миграната чији се чамац данас преврнуо на Дрини код Братунца, од укупно 15 несталих. За осталима се још трага.

Према ријечима 15 миграната који су успјели испливати на обалу, јутрос се чамац са њих 30 преврнуо у ријеци Дрини на локалитету Орлица.

“Општина Братунац алармирала је РУЦЗ РС. Одмах је на Дрину изашао наш тим за потрагу и спасавање на води и под водом из Братунца”, саопћено је из РУЦЗ РС.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција задржала 14 миграната за које је утврђено да су из Марока, а који су једним од чамаца кријумчарени Дрином код Братунца, док се други чамац преврнуо.  Претпоставља се да су чамци са мигрантима кренули преко Дрине са подручја општине Љубовија.

Овим поводом огласила се и Гранична полиција Босне и Херцеговине.

“У раним јутарњим сатима, на подручју опћине Братунац, полицијски службеници Граничне полиције БиХ, предузимајући редовне активности надзора државне границе евидентирали догађај у којем су, за сада, непознате особе с подручја Републике Србије у Босну и Херцеговину покушале прокријумчарити већи број незаконитих миграната.

Према за сада расположивим информацијама, у тренутку је дошло до превртања чамца у којем се налазио већи број миграната. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ те се у овом тренутку чини све да се утврде чињенице и подузимају се све мјере и радње на расвјетљавању овог догађаја“, навели су из Граничне полиције БиХ.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.