RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана радионица о волонтирању кроз различите програме

Фото: Горана Антић

Омладинска организација “Свитац”  Брчко одржала је  у просторијама Омладинског центра радионицу под слоганом „Путуј, учи и научи нове вјештине“ намијењена младима који желе вриједности волонтирања учити кроз различите програме.

Млади су  на радионици могли сазнати како да искористе прилику кроз волонтирање да путују у друге земље, уче и упознају нове пријатеље уз плаћене све трошкове и џепарац, те како добити квалитетан евроопски цертификат за то.

Милош Попић, координатор у Омладинској организацији “Свитац” каже да им је циљ да младе упознају са свим предностима, али и препрекама на које могу наићи током тог процеса.

„ Овом приликом желимо да им покажемо како функционишу ти програми омладинских размјена и како  све могу да се активирају, да се укључе у те програме и дођу до неког вида трансформације и осамостаљивања“, истакао је Попић.

Према његовим ријечима постоје програми  гдје млади могу учетвовати у кратким семинарима који трају од седам до 10 дана, али и да кроз одређене програме, у другој земљи, могу да проведу до годину дана.

„ Највише сарадње у овој области имамо са Њемачком, затим Турском, Шпанијом, Италијом, Словенијом, а волонтера имамо и у Хрватској“, каже Попић.

Одржана радионица показала је да су млади заинтересован за овај вид ангажовања и волонтирања у другим земљама.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.