RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nikšić – Sattler: Važno je nastaviti s reformama

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera u oproštajnu posjetu.

Premijer Nikšić je zahvalio ambasadaru Sattleru na njegovom angažmanu i doprinosu Bosni i Hercegovini u procesima na evropskom putu. Rekao je da će ambasador Sattler ostati upamćen kao veliki prijatelj BiH.

Ambasador Sattler je pohvalio napore Federalne vlade na čelu sa premijerom Nikšićem. Istovremeno je ukazao na potrebu nastavka rada na reformama posebno kad su u pitanju borba protiv korupcije i izgradnja Koridora Vc.

Tokom sastanka je istaknuto da je u vrijeme mandata ambasadora Sattlera Bosna i Hercegovina napravila velike korake ka Evropskoj uniji od kojih je ključna donošenje odluke Evropskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom o ulasku u Evropsku uniju. Premijer Nikšić je naglasio da je u tom procesu uloga ambasadora Sattlera bila veoma značajna.

Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji, privredi i odnosima u susjedstvu.

Premijer Nikšić je ambasadoru Sattleru poželio uspješan budući rad, te mu, uime Vlade FBiH, uručio simboličan poklon, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.