RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

Javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata u Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH

Foto: Arhiva

Izborna komisija Brčko distrikta BiH raspisuje Javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata u Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objave javnog oglasa na oglasnoj ploči općine/grada, na internet-stranici općine/grada i sredstvima javnog informisanja (lokalni radio, štampani mediji).

Izborna komisija Brčko distrikta BiH će nakon završene procedure po javnom oglasu imenovati kontrolora izbornih rezultata na period od pet (5) godina. Imenovani kontrolor izbornih rezultata, da bi bio angažovan, dužan je proći obuku, testiranje i certificiranje koju će organizovati i provesti Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine. Izborna komisija Brčko distrikta BiH će certificiranog kontrolora izbornih rezultata angažovati prilikom provođenja izbora, na poslovima kontrole izbornih rezultata, za koje poslove je predviđena naknada za kontrolora izbornih rezultata.

Prijavu na javni oglas kandidati dostavljaju u zatvorenoj koverti u sjedište Izborne komisije Brčko distrikta BiH sa naznakom:
Izborna komisija Brčko distrikta BiH,
Adresa: Dr. Abdulaha Bukvice br. 1, Brčko distrikt BiH
„Prijava na javni oglas za kontrolora izbornih rezultata – ne otvarati“.

Kompletan Javni oglas i Obrasce za prijavu možete preuzeti u nastavku:

Tekst Javnog oglasa – kontrolor – BOS

Tekst Javnog oglasa – kontrolor – SRB

Tekst Javnog oglasa – kontrolor – HRV

Obrazac za prijavu kontrolora – BOS

Obrazac za prijavu kontrolora – SRB

Obrazac za prijavu kontrolora – HRV

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.