RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по цијени нижој од акцијске

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Од 1. септембра до краја октобра грађани ће у оквиру акције “Најбоља цијена” по цијенама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних објеката моћи да купе 81 врсту производа гдје је заправо 700 производа, изјавио је данас предсједник Владе Србије Милош Вучевић.

Он је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку “Најбоља цијена” и да ће их бити у продавницама које их буду продавале.

Ријеч је о прехрамбеним и производима за личну хигијену и производима кућне хемије, а међу њима су месо, јабуке, лук, кафа, риба, шампони, тоалет папир и слично.

Навео је и конкретне производе и њихове нове цијене и истакао да снижење у просјеку износи 26,82 одсто и да ће домаћинства моћи да уштеде од осам до 22.000 динара.

У Влади Србије гдје је данас представљена акција, приказани су производи који ће моћи да се купе по сниженим цијенама.

Вучевић је истакао да се нису могле кориговати цијене свих мљечних производа, али да ће у свакој категорији бити цијена које ће бити драматично ниже, приступачније и оно што је најважније, доступније.

– То смо посебно инсистирали са трговцима, да оно што буде пакет ове мјере, пакет акције “Најбоља цијена”, буде и присутно на рафовима и да најбоља цијена мора бити много нижа него све акције које они имају кроз своје радне активности. Они често имају попусте, а наш захтјев је био да се најбоља цијена дефинише много ниже него што су оне на њиховим акцијама – рекао је Вучевић.

Додао је да ће министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је као и министарка привреде Адријана Месаровић присуствовао представљају акције, врло брзо обићи одређене продајне објекте да се увјери како акција функционише.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.