RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U ponedjeljak počinje škola

Za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta danas se službeno završava ljetni raspust, te u ponedjeljak 2. rujna počinje nastava u školskoj 2024/2025. godini.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, Zoran Bulatović kazao je da su svi tehničko-materijalni uvjeti osigurani za početak nove školske godine u svih 15 osnovnih i četiri srednje škole na području Brčko distrikta, kao i za mališane u obdaništu-zabavištu Naša djeca. U Osnovne škole polazi 5.800 učenika od čega u prve razrede njih 600, dok u četiri srednje škole polazi oko 2.500 srednjoškolaca, od kojih su 760 prvi razred.

Zoran Bulatović; predstojnik Odjela za obrazovanje; Foto: Arhiva

„Prijevoznik je obaviješten o početku školske godine, te će autobusi biti raspoređeni prema voznom redu uobičajenom za početak nastave, tijekom ljetnog raspusta nabavljeni su svu udžbenici za učenike osnovnih škola, a školski objekti su uređeni i spremni da prime đake“, dodao je Bulatović. On je ovom prigodom poželio svim učenicima, roditeljima i prosvjetnim radnicima sretan početak nove školske godine, a svim učenicima i roditeljima djece koja po prvi put polaze u školu poručio je da budu marljivi i vrijedni na početku svog obrazovanja.

Iz Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta poručili su da se sve obavijesti o smjenama učenika po odjelima mogu pronaći na oglasnim pločama ispred škola, kao i na web i Facebook stranicama škola.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.