RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Нишић затворио сликарску колонију

Фото: Владимир Матијевић

Градоначелник Брчко дистрикта Зијад Нишић затворио је данас 24. Mеђународну ликовну колонију „Сава“. Додјељујући захвалнице свим учесницима колоније, градоначленик Нишић је рекао да су умјетници кроз једноседмични рад у Брчком дали свој допринос промоцији града и Дистрикта уопште.

„Једна културна и култна манифестација која је обиљежила ове дане  у Дистрикту и рекао бих да је наш град био у културном епицентру ликовне умјетности. Од девет учесника њих седам су академски сликари који су  разним техникама представили и Савску лепирицу, а нама остаје задатак да овај јединствени инсект претворимо у симбол града“, рекао је новинарима Нишић.

Он је нагласио да Савска лепирица кроз туристичку промоцију треба да буде примјер како се прави туристичка понуда.

Фото: Владимир Матијевић

Координатор 24. Међународне ликовне колоније „Сава“ Звонимир Марић истакао је да су сликари током свог рада на колонији били изузетно продуктивни и да су иза себе оставили 30 радова који ће брчанској публици бити накнадно представљени.

„Туристичкој организацији смо поклонили један рад на тему Савске лепирице и сматрамо да ће она бити најбоље чувана у просторијама ове организације како би ова тема била употребљена за израду сувенира нашег града“, нагласио је Марић.

Фото: Владимир Матијевић

У име Туристичке организације Брчко дистрикта члан Управног одбора професор доктор Александар Ђурић истакао је овом приликом да овакве колоније могу дати мотивацију за будуће промотивне материјале Дистрикта.

„Драго ми је да је одбор умјетника одабрао једну изведбу ове колоније и поклонио је нашој организацији која умногоме може помоћи развоју манифестационог туризма у Брчко дистриту“, закључио је Ђурић.

На 24. Међународној ликовној колонији „Сава“ учествовало је девет сликара из Хрватске, Србије и БиХ који нису крили своје задовољство организацијом ове већ сада традиционалне сликарске манифестације.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.