RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Расписан Јавни позив за самозапошљавање у привреди

Завод за запошљавање Брчко дистрикта расписао је данас Јавни позив за пријаву по програму самозапошљавања на подручју Брчко дистрикта у 2024. години у вриједности од 1,5 милиона КМ.

Шеф сектора за посредовање при запошљавању у заводу Адмир Галијатовић рекао је да је сврха позива, који се већ десету годину успјешно спроводи, допринос привредном развоју Дистрикта кроз стварање услова за самозапошљавање и подизање предузетничког духа.

„Корисници програма по овом позиву могу бити незапослена лица, потом лица која су ове године регистровала пословну дјелатност до дана објаве позива, те она лица којима нису одобрена средства по Програму самозапошљавања у прошлој години а који су предали пословни план“, рекао је Галијатовић додавши да се на позив не могу пријавити лица која имају сувласничке дијелове у предузећима, те она лица која су у периоду од 12 мјесеци прије објављивања јавног позива одјавила регистровану дјелатност.

Он је нагласио да за апликанте који у тренутку подношења захтјева немају регистровану дјелатност износ не може прелазити 18 хиљада КМ, док за оне који имају регистровану дјелатност износ може бити највише до 12 хиљада КМ.

„Након пријаве на јавни позив апликанти прво пролазе концепт обука за полазнике који то до сада нису похађали, потом су у обавези да предају пословне планове које ће комисија у року од 30 дана бодовати и сачинити прелиминарну листу најбољих пословних идеја. Након жалбеног рока формира се коначна листа и програм почиње да се реализује“, закључио је Галијатовић.

Јавни позив остаје отворен до 17. септембра ове године и може се преузети на интернет страници Завода за запошљавање или личну у просторијама завода.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Почела обука за будуће предузетнике

Vladimir Matijević

Брчко: Почела пријава за обуку незапослених лица

Vladimir Matijević

Brčko: Pokretanje vlastitog biznisa uz pomoć obuka Zavoda za zapošljavanje

Radio Brčko