RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija BD: Alternativni pravci za vozila na lokalnom putu Brka – Maoča gdje se izvode radovi

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na osnovu zakonskih ovlaštenja, izdala dopunsko rješenje kojim se zbog potpunog obustavljanja i zabrane saobraćaja za sva vozila na lokalnom putu Brka-Maoča (ulaz u Maoču) od raskrsnice za Rašljane do raskrsnice kod samoposluge koje je na snazi od 01.07.2024. godine do 01.10.2024. godine od 07.00 do 17.00 sati, a zbog izvođenja radova na „Izgradnji novog mosta na lokaciji puta Brka-Maoča (ulaz u Maoču), odobrila alternativne pravce kretanja vozila.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima uz upute od strane organizatora i uz saglasnost, te asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i to:

– Raskrsnica na Rašljanskoj rijeci, preko Mujkanovića Sokaka do raskrsnice kod samoposluge u Mjesnoj zajednici Maoča mora se koristiti isključivo za sva vozila javnog prevoza i za sva vozila stanara ove saobraćajnice.

– Alternativni pravac za sva ostala vozila je od raskrsnice kod Žutog mosta do prve džamije u Maoči.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.