RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Vlade TK i ZDK potpisale Memorandum o interresornoj saradnji ministarstava za kulturu i sport

Foto: FENA

Nakon što su Vlade Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona donijele Odluku o proglašenju 2024. godine godinom “Hasanaginice“, danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisan i Memorandum o interresornoj saradnji Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za  obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-Dobojskog kantona.

Predmet ovog memoranduma su “Dani evropskog naslijeđa“, u okviru kojih će se  realizirati čitav niz aktivnosti u cilju obilježavanja 250 godina “Hasanaginice“. Između ostalog predviđeno je i pisanje novog teksta i igranje predstave, te održavanje okruglih stolova sa prisustvom eminentnih stručnjaka iz zemlje i svijeta.

U ime resornih ministarstava memorandum su potpisali ministri Damir Gazdić i Mirza Mušija, a na sastanku je dogovoren i plan i hodogram aktivnosti koje će se realizirati u narednom periodu. Istaknuto je da se radi o projektu od velikog značaja za kulturu Bosne i Hercegovine, ali i cijelog regiona, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.