RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Започети радови на уређењу и насипању њивских путева

Foto: Arhiva

Након паузе од двије године коначно је почело насипање њивских путева на подручју Брчког који су од изузетног значајна за пољопривредне произвођаче, потврдили су из Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Владе Дистрикта.

Шеф ресорног одјељења Миленко Нинковић каже да је разлог што су радови на уређењу њивских путева започети тек у овој години, што претходни извођачи нису испоштовали потписане уговоре у вези насипања тих путева.

„Коначно смо потписали нови оквирни споразум и изабрали новог извођача радова и у току су радови на уређењу и насипању пољских путева“, истакао је Нинковић.

Према његовим ријечима, у Слијепчевићима је већ завршено насипање четири њивска пута, укупне дужине 1,2 км, те да слиједи Брезово Поље Село и у наредном периоду насипање још 20 таквих путева.

У име мјештана Слијепчевића Вукашин Панић каже да је овај њивски пут био поприлично запуштен и да је било крајње вријеме да се уреди, те да су из тог разлога становници овог села задовољни.

Насипање њивских путева је поступак који подразумијева постављање слоја шљунка, пјеска или другог материјала како би се путеви који воде кроз пољопривредне њиве учинили проходнијим, посебно у периодима лоших временских услова.

Њивски путеви су кључни за пољопривреднике јер омогућавају лак приступ парцелама током свих сезона, олакшавају прије свега транспорт пољопривредних машина и производа, те спречавају да се путеви оштете или постану непроходни због блата или ерозије.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.