RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

БиХ: У јулу 240.792 туриста, за 13,6 одсто више него лани

Туристи су у јулу у БиХ остварили 240.792 посјете, што је за 13,6 одсто више у односу на исти мјесец прошле године, а за 17,9 одсто више него у јуну, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Остварено је и 517.295 ноћења, што је за 8,4 одсто више у односу на јул лани, те за 25,6 одсто више него у јуну.

Домаћи туристи су у укупно оствареном броју ноћења учествовали 24,1 одсто, а страни 75,9 одсто.

Број ноћења домаћих туриста у јулу је био мањи за 3,7 одсто у односу на исти мјесец 2023. године, те већи за 13,5 одсто у односу на јун, док је број ноћења страних туриста већи за 13 одсто у односу на јул прошле године, а за 30 одсто већи у односу на јун.

Међу страним туристима највише ноћења остварили су гости из Саудијске Арабије – 21,5 одсто, из Турске 11,3 одсто, Србије 6,9 одсто, Хрватске 5,7 одсто, Пољске четири одсто, Њемачке 3,9 одсто, САД 3,2 одсто, Словеније три одсто и Уједињених Арапских Емирата са 2,9 одсто, док су туристи из осталих земаља остварили 37,6 одсто ноћења.

Нето стопа искориштености соба у јулу износила је 45,2 одсто, а сталних кревета 37,5 одсто, а у истом мјесецу лани стопа искориштености соба била је 43,1 одсто, а сталних кревета 36,5 одсто.

Највећи број ноћења у јулу у БиХ остварен је у хотелима и сличном смјештају са учешћем од 92,9 одсто.

Извор: Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.