RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH: Saopštenje za javnost povodom Lokalnih izbora 2024

Foto: Arhiva

U cilju planskog i sistematskog preduzimanje mjera iz nadležnosti Policije, šef Policije Brčko distrikta BiH je dana 26.08.2024. godine formirao Operativni štab Policije za nesmetano provođenje Lokalnih izbora u BiH 2024. godine. Takođe, dana 29.08.2024. godine Policija je sačinila “Plan osiguranja predizbornih aktivnosti i Lokalnih izbora 2024”.

Održavanje mirnog okruženja je ključno za postizanje atmosfere u kojoj građani u potpunosti  ostvaruju osnovne slobode zagarantovane Ustavom.

Imajući u vidu navedeno, Policija Brčko distrikta BiH će u skladu sa svojim obavezama propisanim Zakonom o policiji Brčko distrikta BiH, Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i Izbornim zakonom Brčko distrikta BiH preduzeti sve mjere i radnje na obezbijeđenju mirnog održavanje predizborne kampanje kao i samih izbora dana 06.10.2024. godine.

Pozivaju se svi akteri koji na bilo koji način učestvuju u izbornom procesu,  da tokom  kampanje i održavanja izbora doprinesu da se izborni proces provede u skladu sa izbornim pravnim okvirom i suzdrže od činjenja radnji koje negativno utiču na izborni proces.

Pozivaju se svi građani Brčko distrikta BiH, ukoliko dođe do povrede njihovih prava i sloboda tokom održavanja Lokalnih izbora u BiH 2024. godine ili do preduzimanja aktivnosti od strane pojedinaca ili grupa koje bi mogle na bilo koji način ugroziti izborni proces i sam integritet izbora, da sva saznanja i nezakonitosti prijave Policiji Brčko distrikta BIH.

Izvor: Policija Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.