RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

HDZ Brčko distrikta svoju predizbornu kampanju započeo u Boću

Foto: Radio Brčko

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine Organizacija za Brčko distrikt svoju predizbornu kampanju jučer je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima u Boću.

Predsjednik brčanskog HDZ-a dr. Anto Domić kazao je da je Boće simbol obrane, žrtve i požrtvovanosti naroda koji su u Domovinskom ratu obranili ovaj kraj, sačuvali Hrvate i katoličku vjeru, te svojom slogom pokazali kako se voli svoj kraj i svoj dom.

Foto: Radio Brčko

„Kroz svoje političko djelovanje, ali svako drugo u prvom planu imamo hrvatskog čovjeka, naše katolike koji žive na ovom prostoru, koji su stoljećima ostali i opstali i koji planiraju budućnost u ovome kraju. S toga je nama kao političarima do sada, ali i u buduće zadaća da stvorimo uvjete dostojne čovjeka i da njihov motiv za ostanak bude snažniji i izraženiji“, naglasio je dr. Anto Domić.

Prema njegovim riječima lista Hrvatske demokratske zajednice za Skupštinu Brčko distrikta sastavljena je od podjednakog broja muškaraca i žena, te je komponirana od svih slojeva hrvatskoga društva, od mladih, onih srednjih godina kao i starijih ljudi. Također, naglasio je da je obrazovna struktura kandidata raznovrsna, te među njima ima ljudi sa srednjom školom, fakultetima, liječnika, pravnika, ekonomistu, ali i mladih studenata kao i umirovljenika. Na taj način žele pokazati zajedništvo, te da svatko od njih ima što poručiti hrvatskom čovjeku, ne samo sada u kampanji, nego i nakon izbora u branjenu interesa hrvatskoga naroda, kao i traženju rotacija na čelnim pozicijama institucija u Brčko distriktu.

Foto: Radio Brčko

Jedna od kandidatkinja Ljubica Ilić koja inače dolazi iz Boća, kazala je da joj je izuzetna čast što kampanja počinje baš iz mjesta iz kojeg dolazi, kao i što su na simboličan način započeli istu uz prisjećanje na poginule branitelje, jer sav njihov sadašnji, ali i budući rad ima smisla upravo zahvaljujući njihovoj žrtvi koju su položili.

„Tijekom ove kampanje očekujem veliku podršku svog naroda, kao i maksimalan rezultat na izborima, te ovom prigodom pozivam sve Hrvate s područja Brčko distrikta da daju svoj doprinos i svoj glas na izborima, kako bi nastavili raditi za dobrobit svih onih koji žive na ovim prostorima“, dodala je Ilić.

Foto: Radio Brčko

Kandidati i kandidatkinje s liste HDZ-a za Skupštinu Brčko distrikta zajedno s nositeljem liste, predsjednikom HDZ-a dr. Antom Domićem ovom prigodom su posjetili i novoizgrađeni Pastoralni centar u Boću, pri kojem djeluje Muzej starina ovoga kraja, gdje ih je uz dobrodošlicu i blagoslov ugostio velečasni Filip Maršić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.