RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Privrednici banjalučke regije idu u posjetu kolegama u Poljsku, Rumuniju i Makedoniju

Područna privredna komora Banja Luka do kraja godine organizovaće nekoliko aktivnosti i projekata, a u toku je realizacija projekta “Održivo zapošljavanje – INOVA”.

Riječ je o projektu koji je nedavno predstavljen javnosti, a programom je predviđeno zapošljavanje minimalno 50 osoba sa područja Banja Luke, Gradiške, Čelinca, Laktaša, Srbca i Prnjavora.

Privrednici ove područne komore posjetiće 22. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i robilova u Bijeljini  19. septembra.

Veoma brzo poslije ovog Sajma slijede bilateralni susreti sa privrednicima iz Srbije i to u Novom Sadu od 20. do 26. septembra.

Područna privredna komora Baja Luka svojim djelovanjem pokriva 21 lokalnu zajednicu, četiri grada (Banja Luka,  Prijedor, Gradiška i Laktaši) i 17 opština (Mrkonjić Grad, Prnjavor, Kotor Varoš, Šipovo, Kozarska Dubica, Ribnik, Novi Grad, Srbac, Čelinac, Kneževo, Oštra Luka, Petrovac-Drinić, Kostajnica, Krupa na Uni, Kupres, Istočni Drvar i Jezero).

U oktobru organizuju privrednu misiju sa kolegama iz Makedonije u Skoplju. Za 3. oktobar je najavljena Sedma konferencija preduzetništva žena “Kroz promjenu do uspjeha”, a koja će biti organizovana na Jahorini.

Od 14. do 16. novembra je planirana posjeta privrednika Međunarodnom sajmu turizma i hotelske opreme Philoxenia u Solunu. Nekoliko dana poslije, od 22. do 24. novembra, slijedi posjeta SaJmu vina jugoistočne Evrope Vinska vizija otvorenog Balkana Wine Vision/ 3. Wine vision by open Balkan.

Predviđeni su i privredni susreti u Poljskoj i u Rumuniji.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.