RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Потписан уговор о сарадњи “Бимала” и Економског факултета

Фото Владимир Матијевић

У просторијама Економског факултета Брчко Универзитета Источно Сарајево данас jе потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи између ове високошколске установе и групације „Бимал“ Брчко према којем ће апсолвенти овог факултета моћи  практичну настваву похађати у тој компанији.

Декан Економског Факултета Срђан Лалић рекао је да овај уговор за Факултет значи много и први је овакве врсте гдје ће студенти на практичан начин моћи проширити своје знање које добију у школским клупама, те се препоручити послодавцима.

„Студентска пракса и потписивање уговора с овом компанијом је вишенамјенска и веома значајна за нашу установу јер ће досадашње знање  надоградити кроз практичну наставу која није само форме ради већ период гдје током љетног распуста наши апсолвенти добијају знање које је неопходно како би се послодавцима ставили на располагање“, рекао је Лалић додавши да ће у новој школској години кроз ову праксу омогућити студентима да воде висок степен практичне наставе по узору на западне компаније.

Према његовим ријечима заинтересованих студената има и већ су имали неколико студентских размјена са којих се носе само добра искуства.

Фото Владимир Матијевић

Директор Корпоративних комуникација Студен холдинга Наташа Пуцар каже да је ово први уговор и сарадња ове компаније са једном високошколском установом који има велики значај за ову компанију.

„Студенти који стекну знање на високошколским установама и практично знање које стекну у нашој компанији моћи ће то представити након завршетка студија на једном од интервјуа за добијање посла“, нагласила је Пуцар.

Предсједница Савеза студената Еконoмског факултета Брчко Тамара Трупинић истиче да ова пракса има кључан фактор у образовању и омогућава да се стечено знање на факултету претвори у практичан рад.

„На пракси стичемо вјештину комуникације и тимског рада и добијамо могућност да остваримо професионалну комуникацију како би по завршетку праксе могли аплицирати на неки од понуђених послова“, каже Трупинић.

Апсолвент Економског факултета у Брчком Алмедина Фазловић тренутно похађа праксу у овој компанији и каже да практична настава краткорочно доноси знање стечено у фирми које ће им помоћи при будућем аплицирању за посао.

„Дугорочно ова сарадња може бити на начин да факултет и компанија раде разна истраживања, те да се укључују у разне међународне пројкете“, наглашава Фазловић.

Заинтересовани студенти практичну наставу моћи ће убудуће обављати током три мјесеца рада у једној од компанијо из Бимал групације у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sutra završava drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu – Na privatnim univerzitetima produžen do kraja mjeseca

Radio Brčko

Čim prije u Distriktu realizovati razvojni projekat težak pola milijarde maraka

Admir Kadrić

Od danas na Viberu i stikeri brčanskog “Bimala”

Radio Brčko