RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nevrijeme u Trebinju, voda ušla u nekoliko podruma

Foto: Srna

Obilne padavine zahvatile su danas Trebinje, voda je ušla u nekoliko podruma, a otežano je i odvijanje saobraćaja, rečeno je Srni u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Načelnik Štaba Stevan Bekan rekao je da je u Trebinju od 11.00 do 17.00 časova u palo 106,8 litara kiše po metru kvadratnom, što je izuzetno velika količina padavina u takom kratkom periodu, ali da je šteta od nevremena minimalna.

Do sada je na broj 121 zaprimljeno osam zahtijeva građana, a iz Gradske uprave pozvali su na oprez i da u slučaju bilo kakve potrebe sugrađani pozovu ovaj besplatan broj.

“Sve nadležne službe pravovremeno su reagovale, čime su posljedice nevremena svedene na minimum, posebno u gradovima u okruženju”, rekao je Bekan.

On je naveo da su pravovremeno i po najvećem nevremenu reagovali zaposleni u trebinjskim preduzećima “Komunalno”, “Vodovod”, “Ekologija i bezbjednost”, pripadnici trebinjske vatrogasne jedinice.

Bekan je ukazao na to i da je u smanjenju posljedica od nevremena doprinijelo i to što su preventivno očišćeni oborinski kanali i sistem oborinske odvodnje.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.