RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Premijer Nikšić i ministar Lakić s predstavnicima EBRD-a

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić primili su danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođenu regionalnim direktorom EBRD-a za zapadni Balkan Matteom Colangelijem, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Direktor Colangeli je ovom prilikom premijeru Nikšiću i ministru Lakiću predstavio novu direktoricu Ureda EBRD-a u BiH Stelu Melnic koja je na ovoj poziciji zamijenila Manuelu Naessl čiji petogodišnji mandat je istekao 1. septembra ove godine.

– Mnogo smo zahvalni na saradnji s direktoricom Naessl i njenom razumijevanju da prepozna dobre projekte. Novoj direktorici želimo dobrodošlicu i nadamo se dobroj saradnji, kao i nastavku naše saradanje sa EBRD-om na razvojnim projektima koji će doprinjeti unapređenju ekonomskog rasta u našoj zemlji – kazao je premijer Nikšić.

Direktor Colangeli je rekao da su zadovoljni saradnjom sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno sa Federacijom BiH te dodao da očekuju njen pozitivan nastavak i unapređenje.

Tokom sastanka je istaknuto da su dosadašnjom saradnjom sa EBRD-om u BiH urađeni bitni projekti te je naglašena potreba što skorijeg usvajanja Plana rasta za zapadni Balkan.

Premijer Nikšić je izrazio uvjerenje da će doći i do rješenja kad je riječ o usvajanju ovog dokumenta koji je od velikog značaja za razvoj BiH.

Učesnici sastanka razgovarali su i o brojnim aktuelnim projektima na kojim rade zajedno, posebno o infrasrukturnim projektima, te su razmijenili mišljenje i o eventualnim novim projektima.

Premijer Nikšić i ministar Lakić su ovom prilikom zaželjeli uspješan nastavak karijere Manueli Naessl.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.