RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Вишковић са представницима компаније “Авик” о ХЕ Бистрица

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, заједно са министрима финасија Зором Видовић, енергетике и рударства Петром Ђокићем и директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем, са представницима компаније “Авик” које је предводио директор пословнице компаније у Фочи Ви Пинг, која реализује пројекат изградње хидроелектране Бистрица.

На састанку је разговарано о динамици радова на реализацији пројекта, као и о уговору о кредитирању са кинеском банком, док је Електропривреда Републике Српске обезбиједила 30 одсто средстава за реализацију овог пројекта према финансијском плану, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу се додаје да је од почетка реализације пројекта за годину дана завршено 70 одсто послова и радова на пробијању тунела као једном од најтежих и најсложенијих послова у оквиру пројекта ХЕ Бистрица, као и 30 одсто радова на изградњи бране ХЕ1, машинске зграде и свих осталих дијелова пројекта.

Вишковић је, приликом прве посјете Кини, са компанијом “Авик” разговарао о пројекту ХЕ Бистрица, након чега је услиједила реализација и радови на овом пројекту.

Радови теку планираном динамиком, а рок завршетка изградње ХЕ “Бистрица” је три године.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.