RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Представа Градског позоришта “Семберија” у Београду

Представа “Певање и ћутање Софке Николић” Градског позоришта “Семберија” из Бијељине по тексту Миливоја Млађеновића, у адаптацији и режији Соње Петровић, требало би да гостује у Народном позоришту у Београду 24. септембра са почетком у 20.30.

Како саопштавају организатори, комад говори о српској пјевачици народне музике и севдаха Софији Васиљевић Николић (1907 – 1982), познатијој као Софка, првој жени која је понијела титулу најтиражније пјевачице Европе.

“Писац истиче да је ово сурово-њежна, на моменте црнохуморна, псеудобиографска позоришна повијест о изузетној умјетници народне музике између она два велика рата, о звјезданом успону Софке Николић и њеном наглом прекиду, односно потонућу у ћутање”, навели су организатори.

Насловну улогу тумачи Бојана Милановић, а у подјели су и Мирна Јовановић, Ненад Благојевић, Душан Ранковић, Драгана Арсенић, Михаило Максимовић и Иван Петровић. У представи учествују и музичари Игор Кајмаковић – клавир, Станко Зарић – хармоника и Ненад Бошњак – виолина.

За сценски покрет и кореографију била је задужена Јована Ракић, музику и дизајн звука потписује Ненад Којић, а дизајн светла Стефан Асентијевић.

Извор: Независне

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.