RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Brazil: Velika policijska akcija protiv bande koja je iz amazonskih šuma izvukla više od 3,1 tone zlata

Foto: Arhiva

Brazilska policija izvršila je operaciju razbijanja kriminalne grupe koja se tereti da je ilegalno izvukla više od 3,1 tone zlata iz amazonskih šuma.

U saopštenju policije navedeno je da su izvršene racije na lokacijama povezanim s osumnjičenim članovima kriminalne organizacije koja je ilegalno kopala zlato iz autohtone regije Janomami u saveznoj državi Para na sjeveru Brazila.

Pretresi na najmanje 33 lokacije izvršeni su uz nalog Saveznog suda, a uhapšeno je najmanje 13 osoba.

Ova opsežna policijska akcija izvedena je na širem području u regijama Amzons, Roraima i Mato Groso, kao i državu Para.

Zaplijenjeno je više stotine miliona dolara imovine stečene pranjem više od 3,1 tone ilegalno iskopanog zlata.

U saopštenju se navodi da su tokom racija zaplijenjene i kolekcije lobanja nilskih konja, žirafa, bivola, gnuova i lavova.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.