RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počeli radovi na kanalizacijskoj mreži u Starom Rasadniku

Foto: Gorana Antić

Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić i predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Distrikta Majazudin Vehabović danas su obišli radove na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Stari Rasadnik.

Ovaj projekt usko je vezan za kanalizacijske mreže koje su urađene u naselju Ivici, kao i ona koja je započela u Suljagića Sokaku, a s kojim će se riješiti dugogodišnji problemi u ovim mjesnim zajednicama na području Brčko distrikta. Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić kazao je da su sredstva za ovaj projekt osigurana iz Proračuna Distrikta za 2024. godinu u iznosu od 630.000 maraka.

Foto: Gorana Antić

„Problem je bio jer je viša razina kanalizacije na istoku, te je prilikom padalina dolazilo do prelijevanja i oborinske vode su ovdje plavile, te se uočilo da je problem u dubini kanalizacijske mreže. Ovim će se riješiti problem za oko 300 domaćinstava ovog naselja te će se u velikoj mjeri poboljšati kvaliteta života građana“, istaknuo je Nišić.

Ugovoreni radovi trebali bi završiti do kraja ove godine, a dužina kanalizacijske mreže je 1.350 metara, kazao je predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Majazudin Vehabović, ističući kako su posljednje poplave bile jako velike i prilikom obilaska ovog mjesta uvidjeli su o kakvom se problemu radi, te su odmah krenuli s realizacijom procedura ovog značajnog projekta.

„Jako sam sretna što se problemi s kanalizacijom rješavaju na području Brčko distrikta i želim poručiti svim građanima Distrikta, da će se i u budućnosti raditi na sličnim problemima, ali da su nekada procedure i prikupljanje potrebne dokumentacije dugotrajne te da je potrebno strpljenje“, kazala je Mejra Šećić predstavnica romske manjine u Brčko distriktu.

Podsjećamo kako je početkom mjeseca potpisan ugovor s izvođačima radova vezanim za rješavanje vodoopskrbe i kanalizacijske mreže u naseljima Broduša, Suljagića Sokaku i Grbavici, s čime će se po ovom pitanju poboljšati kvaliteta života na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.