RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Krišto- Soreca: Zajedničkim snagama i redovnim susretima predano raditi na evropskom putu

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto primila je danas u nastupni posjet novoimenovanog ambasadora i specijalnog predstavnika EU u BiH Luigija Sorecu te mu izrazila dobrodošlicu i poželjela plodonosan i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini.

Krišto je naglasila da ostvareni uspjesi i nastavak reformskog zamaha na europskom putu Bosne i Hercegovine nemaju alternativu te da naša zemlja treba snažnu potporu EU.

Krišto je izrazila zahvalnost predstavništvu EU u BiH, a posebno institucijama u Bruxellesu, na svemu čime doprinose da Bosna i Hercegovina bude i dalje visoko na agendi ključnih tijela EU-a te da će takvo što biti u još intenzivnijoj mjeri, na čelu s novom/starom predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen.

U Bosni i Hercegovini postoji visok konsenzus političkih predstavnika sva tri konstitutivna naroda da evropski put bude temelj djelovanja institucija na državnom nivou, te da na njemu predano rade svi nivoi vlasti u skladu sa svojim nadležnostima. Uz reformska zakonska rješenja, razgovori o reformi izbornog zakonodavstva bit će također prioritet do kraja tekuće godine.

Do predstojećeg susreta visokih političkih dužnosnika u Bruxellesu učinit će se maksimalno što je moguće da se tekuće stvari i zastoji premoste i da Bosna i Hercegovina, unatoč probijenim rokovima, bude ukorak s drugim zemljama kada je u pitanju Plan rasta.

Predsjedavajuća Krišto i specijalni predstavnik Soreca složili su se da će zajedničkim snagama i redovnim susretima predano raditi na evropskom putu, osobito onim ključnim stvarima, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.