RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

SDP Brčko distrikta BiH sinoć i zvanično započeo predizbornu kampanju u Distriktu

Socijaldemokratska partija BiH Brčko distrikt sinoć je u prepunoj sali gradskog Doma kulture i zvanično otvorila predizbornu kampanju. Centralna obraćanja članovima i simpatizerima tom prilikom imali su generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Elvir Karajbić i nosilac liste SDP-a Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Kemal Atić.

„Meni je ovo prvi zvanični angažman u nekoj od političkih partija, te mi je velika čast, ali i odgovornost da predvodim listu koja je za razliku od ranijih ciklusa dobrano zanovljena novim mladim ljudima kojih je preko 60 procenata“, naglasio je nosilac liste SDP-a za Distrikt Kemal Atić.

Govoreći o predizbornoj trci i očekivanjima od iste, Atić je naglasio da je u minule četiri godine SDP bio u vlasti, no kapacitet od jednog zastupnika nije objektivno bio dovoljan da se provedu svi programski ciljevi.

„U ovoj kampanji pod sloganom „Nastavljamo odgovorno“ kroz našu kampanju trudit ćemo se održati korektne odnose sa svim ostalih strankama i partijama koje su u izbornoj trci, apostrofirajući programske ciljeve SDP-a Brčko među kojima su prioriteti: reforma javne uprave, jačanje i razvoj privrede, podrška malim i srednjim preduzećima, modernizacija i širenje lepeze podsticaja privredi i poljoprivrednoj proizvodnji, rješavanje pitanja lovostaja i upravljanja lovištima u Brčkom“, naglasio je Kemal Atić.

Foto: Radio Brčko

Kad je riječ o izbornom rezultatu koji brčanski SDP očekuje, on je sasvim jasan.

„Minuli četverogodišnji mandat imali smo jednog zastupnika u Skupštini, sadašnji temeljni cilj je to udvostručiti. No, brčanski SDP je, sportskim rječnikom kazano, tim koji može da iznenadi, stoga ako jako dobro odigramo ovu izbornu utakmicu možemo da imamo četiri zastupnika. No, ono što je sigurno imat ćemo više od jednog“, zaključio je Kemal Atić.

Foto: Radio Brčko

SDP je na prošlim lokalnim izborima u BiH osvojio devet načelničkih pozicija, te 219 odborničkih, odnosno zastupničkih mjesta, kazao je sinoć generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić, dodavši da 6. oktobra očekuje rast u oba navedena segmenta.

„Moram da pohvalim našu organizaciju u Brčko distriktu BiH. Mi ćemo ovdje sigurno uduplati broj glasova, a time i zastupnika u Skupštini Distrikta zahvaljujući ovdašnjem rukovodstvu, ali i našem članstvu, koje se istinski osjeća ljevičarima na ovom prostoru, odnosno u Distriktu“, istakao je generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić.

Gromoglasnim aplauzom prepune sale brčanskog Doma kulture pozdravljeni su, ne samo pomenuti govornici, već i svi kandidati sa liste SDP-a za predstojeće izbore, uz uvjerenje da će planirani izborni rezultat, ne samo biti dostignut, već i premašen.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.