RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Objavljena lista najboljih država za život

Izvor: Nezavisne

Magazin “U.S. News & World Report” objavio je listu najboljih država. Švajcarska je treću godinu zaredom zauzela prvo mjesto.

U istraživanju je učestvovalo 17.000 ljudi širom svijeta kako bi se procijenilo kako je svaka nacija rangirana po različitim kategorijama, uključujući moć, otvorenost za poslovanje i kulturni uticaj.

Švajcarska je ostvarila zapažene rezultate u tri najteže kategorije: kvalitet života, preduzetništvo i društvena svrha.

Na drugom mjestu je Japan zbog svojih visokih pozicija u kategorijama preduzetništva i migracija.

Sjedinjene Američke Države su treće najbolje rangirane.

Kada je riječ o zemljama regiona, Hrvatska je na 47. mjestu. Posebno se istakla u kategorijama poslovanja, pustolovina i naslijeđa.

Srbija je na 88. mjestu. Loše ocjene je dobila u brojnim kategorijama, uključujući moć, kvalitet života, agilnost…

Najgorom državom proglašena je Bjelorusija.

Top 10 lista je sljedeća:

Švajcarska, Japan, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija, Švedska, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Novi Zeland i Danska.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*