RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Изборна комисија запримила неосјетљиви материјал

Foto: Arhiva

Изборна комисија Брчко дистрикта запримила је од Централне изборне комисије БиХ неосјетљиви изборни материјал који садржи плакате, обавјештења и упутства за гласање бирача те други потрошни материјал који ће се користити на дан избора.

Члан Изборне комисије Брчко дистрикта Љиљана Оренди потврдила је да ће се у складу са динамиком припремања локалних избора, овај материјал дистрибуисати пред одржавање избора на свих 139 бирачких мјеста у Дистрикту.

„Осјетљиви изборни материјал ће доћи непосредно пред саме изборе и он подразумијева гласачке листиће, обрасце о раду, извод из централног бирачког списак као и штембиље за бирачко мјесто који су додатна заштита коју сваки гласачки листић мора имати“, нагласила је Оренди.

Она је рекла да су у току обуке за чланове бирачких одбора као и додатна обука од стране инструктора ЦИК-а за предсједнике, и њихове замјенике везано за сам процес пребројавања гласачких листића, утврђивање резултата и предају изборног материјала.

„У складу са оперативним планом до сада су испоштовани сви рокови у припреми избора и нећемо их кршити, радимо и додатне ствари које су битне за сам дан избора а доставили смо и приједлог Инструкције градоначелнику у којој предлажемо како и на који начин организовати рад органа и институција у Дистрикту који би требали на дан избора бити на располагању Изборној комисији Дистрикта у циљу спровођења локалних избора“, рекла је Љиљана Оренди.

Она је поновила да из Изборне комисије стално указују на могућност санкционисања недопуштених радњи током изборног процеса као и оних који су законом прописана као кривична дјела са циљем злоупотребе права и недозвољених дјела.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izborna komisija Brčko distrikta BiH: Oglas za prijavu za kontrolore izbornih rezultata

Radio Brčko

Brčko: Izborna komisija izvršila žrijebanje i dodjelu biračkih mjesta u biračkim odborima

Mirsad Arnautović

Према привременом бирачком списку право гласа у Дистрикту има 72.334 бирача

Vladimir Matijević