RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Уручено 46 ватрогасних кацига Професионалној ватрогасној јединици

Добровољно ватрогасно друштво Малинц које дјелује у Корушкој области у Аустрији донирало је Одјељењу за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта вриједну техничку опрему за заштиту ватрогасаца.

Шеф ресорног одјељења Богдан Братић каже да je Добровољно ватрогасно друштво Малинц уручило 46 најсавременијих ватрогасних кацига припадницима Одсјека за заштиту од пожара Професионалне ватрогасне јединице Брчко дистрикта.

„Ми се надамо да ћемо наставити и интезивирати сарадњу  и према нашим информацијама у наредном периоду ћемо организовати посјету овом Добровљном ватрогасном друштву али и да они дођу код нас, те на тај начин бисмо размјенили знања и искуства која су неопходна у овом послу“, истакао је Братић.

Према његовим ријечима, ова донација је плод десетогодишње сарадње са овим Добровољним ватрогасним друштвом из Аустрије, и свака помоћ добродошла.

Када је ријеч о осталим активностима у Одјељењу за јавну безбједност, Братић каже да ће имати обуку у Бихаћу од 8. до 11. октобра, те да ће седам припадника овог одјељења из Брчког имати прилику да учествују на овој обуци.

Из овог одјељења подсјећају да је безбједност ватрогасаца  изузетно важна у сваком интервенцијском поступку, те је значајно да користе адекватну заштитну опрему која их штити од разних опасности које ова професија носи са собом.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.