RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje porodica srpskih nestalih i poginulih boraca i civila Brčko upriličilo parastos

Udruženje porodica srpskih nestalih i poginulih boraca i civila rata opštine Brčko danas je u Crkvi Svete Petke u Grčici upriličio parastos za sve nestale borce i civile u posljednjem ratu.

„Cilj i našeg današnjeg okupljanja je da pokažemo kako poginuli i nestali, a posebno oni za kojima još uvjek tragamo, nisu zaboravljeni unatoč našem osjećaju da se sve manje potencira naše pitanje. S toga mi želimo da ova problematika bude stalno aktuelna, kako bi nadležni uložili dodatne napore kako bismo konačno pronašli naše nestale i dostojno ih sahranili, kako bi članovima njihovih porodica pružili kakav-takav mir“, kaže koordinator Udruženja porodica srpskih nestalih i  poginulih boraca i civila rata opštine Brčko Mladen Živanović.

Inače udruženje, naglašava Živanović još uvijek traga za 41 nestalom osobom.

„Apsolutno nismo zadovoljni dinamikom pronalaženja naših nestali, jer podsjetiću da u posljednih nekoliko godina nismo pronašli ni jednu nestalu osobu za kojom tragamo. I s toga  još jednom pozivamo nadležne da se dodatno angažuju i pomognu u potrazi jer svima mora biti jasno da mi nećemo odustati od traganja sve dok ne pronađemo i posljednju nestalu osobu“, zaključio je Mladen Živanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*