RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Министар Селма Чабрић у радној посјети Дистрикту

Фото: Владимир Матијевић

Министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Селма Чабрић боравила ја данас у четвртој радној посјети Брчко дистрикту гдје је обавила низ разговора са представницима локалне власти и невладиним организацијама о актуелним темама које су из домена ресорног министарства.

Министар Селма чабрић дала је пуну подршку свим резидентима из Брчког да се могу ослонити на институције из Републике Српске и позвала их да се пријаве на све јавне позиве и конкурсе равноправно као и сви други грађани овог ентитета.

„У току су конкурси из ресорне надлежности и позивам све резиденте из Брчко дистрикта да остваре своја права и пријаве се на један од конкурса за подјелу новчаних средстава“, нагласила је Чабрић.

Она је разговарала и са предсједницом комисије за заштиту људских права у Скупштини Брчко дистрикта Милијаном Симић о усаглашавању законских рјешења која се односе на заштиту људских права и породице у Брчко дистрикту и Републици Српској.

„Жељела сам да сазнам шта је то што Брчко дистрикт има у свом Кривичном законику и шта можемо приближити законским прописима РС. Разговарали смо и о подршци незапосленим родитељима који имају четворо или више дјеце и таквих је 110 корисника из Брчко дистрикта који испуњавају услове и имају пуно право на подршку из тих законских рјешења“, рекла је Чабрић.

Фото: Владимир Матијевић

Предсједница комисије за заштиту људских права у Скупштини Брчко дистрикта Милијана Симић рекла је новинарима да је састанак са министрицом искористила да је упозна са измјенама Кривичног законика у Брчко дистрикту које су се десиле ове године.

„Успјели смо да уз помоћ пар организација усклађене амандмане са Истанбулском конвенцијом предамо Правосудној комисији Брчко дистрикта и да они буду усвојени. Ми покушавамо да нашу позитивну праксу преко министра Селме Чабрић пренесемо и на РС“, каже Симић  изразивши наду да ће кроз измијењена законска рјешења положај жене и породице бити побољшан како у Брчко дистрикту тако и у Републици Српској.

На крају своје посјете Дистрикту министар Чабрић одржала је и радне састанке са представницима неколико спортских колектива који се такмиче у лигама Републике Српске, којима је присуствовао и помоћник министра Александар Суботић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*