RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Усвојен извјештај о извршењу буџета за прво полугодиште

Фото: Архива

Савјет министара усвојио је данас извјештај о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за првих шест мјесеци, према којем су укупно остварени приходи, финансирање и примици на располагању институцијама БиХ износили 740.845.629 КМ или 115 одсто у односу на планирана средства буџетом за ову годину.

Од овог износа са јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање повучено је 500.322.942 КМ, саопштено је из Савјета министара.

Укупно остварени расходи и издаци буџета институција БиХ износили су 563.149.679 КМ и већи су за 32,8 милиона КМ или шест одсто у односу на исти период претходне године.

Истовремено, у прва два квартала ове године финансирање институција БиХ извршено је на основу инструкције о привременом финансирању институција БиХ, јер је Закон о буџету институција и међународних обавеза БиХ усвојен 19. јула.

Све обавезе доспјеле по основи спољног дуга БиХ измирене су правовремено у укупном износу од 679.992.260 КМ.

Извјештај о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за првих шест мјесеци биће достављен Предсједништву БиХ и Парламентарној скупштини БиХ, а биће објављен на веб-страницама Министарства финансија и трезора и Савјета министара.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*