RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

Brčko: Visoki predstavnici HDZ-a BiH nazočili obilježavanju blagdana “Rane svetog Franje”

Foto: Radio Brčko

Na temeljima Franjevačkog samostana na Zidinama u Gornjoj Skakavi kod Brčkog danas je obilježen blagdan „Rane svetog Franje“. Ovom velikom blagdanu prisustvovali su visoki zvaničnici Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom i prvim čovjekom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, te predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice, Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić i ostali kandidati s liste za predstojeće Lokalne izbore 2024. godine za Skupštinu Brčko distrikta.

„Ovi temelji privlače, ne samo nas vjernike ovog kraja, nego i najviše zvaničnike hrvatskoga naroda, pa i sam predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, već desetu godinu za redom posjećuje ovaj lokalitet, upravo na blagdan „Rane svetog Franje“, jer ovdje nalazi duhovni mir. Također, svake godine biskupi su predvodili misno slavlje, kao i danas što je učinio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanske biskupije Mons. Petar Palić“, istaknuo je dr. Anto Domić.

Foto: Radio Brčko

Prema riječima predsjednika HDZ-a Brčko distrikta dr. Ante Domića Hrvati na području Distrikta su jedan od tri konstitutivna naroda, koji imaju zagarantirana statusna pitanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u svim segmentima društva, te Hrvati ovog kraja dijele sudbinu i drugih naroda, ali da su svakako u svim segmentima uspostavili ravnopravnost.

Foto: Radio Brčko

„Sretna sam što sam s izaslanstvom Hrvatskog narodnog sabora na lokalitetu „Zidina“, gdje smo u zajedništvu sa svim predstavnicima kako političkog, tako i gospodarskog, kulturnog i vjerskog života. Obilježje Hrvatskog narodnog sabora je da skrbi o našem narodu diljem Bosne i Hercegovine, te da čuva našu baštinu i nacionalni identitet, s toga mi kao politika imamo dužnost obilaziti mjesta s hrvatskim stanovništvom“, istaknula je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine.

Foto: Radio Brčko

Kandidatkinje i kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice za Skupštinu Brčko distrikta ovom prigodom su uz slogan „Birajmo zajedno“ još jednom pozvali sve da 06. listopada izađu na izbore, te da pokažu snagu i zajedništvo hrvatskog naroda glasajući za HDZ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*