RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Aktualnim prijepodnevom Hrvatski Sabor počeo jesensko zasjedanje

Foto: BHRT

Aktualnim prijepodnevom, u prostoru Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, počela je treća sjednica Hrvatskog Sabora. U konačni dnevni red uključeno je i sedam novih točaka. Ždrijebom je određen redoslijed postavljanja 40 zastupničkih pitanja. Nakon aktualnog prijepodneva i iznošenja stajališta klubova, premijer Andrej Plenković podnijet će izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća.

U ime Kluba nacionalnih manjina prvo pitanje Vladi postavit će zastupnik Veljko Kajtazi. Nakon aktualnog prijepodneva i iznošenja stajališta klubova zastupnika, predsjednik Vlade Andrej Plenković podnijet će izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća.

Na dnevnom redu nove sjednice, za sada, je 101 točka, a očekuju se i nove. Pred zastupnicima će se tako naći različita izvješća o radu, usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, rebalans proračuna a zatim i proračun. Čeka ih i novi krug porezne reforme, kao i izbor 10 sudaca Ustavnog suda. Od oporbenih inicijativa raspravljat će primjerice o interpelaciji o radu Vlade u sektoru energetike.

Hrvatski sabor će bez prekida zasjedati do 25. listopada, nakon čega će napraviti stanku zbog blagdana Svih svetih. U nastavku godine raditi će po modelu tri tjedna saborska sjednica i jedan tjedan terenski rad zastupnika.

U jesensko zasjedanje Sabor ulazi nakon osipanja u Domovinskom pokretu, partneru vladajućeg HDZ-a. U HDZ-u, unatoč raskolu, uvjeravaju da većina ni na koji način nije ugrožena, te da vladajući imaju sigurnih 77, a u budućnosti i mogućih 79 zastupnika.

Klub Domovinskog pokreta napustili su Igor Peternel i Krešimir Čabaj, a Mario Radić, kojeg su njih dvojica slijedili u izlasku iz DP-a, najavljuje osnivanje nove stranke, pa treba vidjeti hoće li Peternel i Čabaj u Saboru ostati uz većinu.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*