RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nastavni proces teče bez problema

Školska 2024./2025. godina koja je počela početkom ovog mjeseca teče bez ikakvih problema, te se u osnovnim i srednjim školama nalazi 8.300 učenika, dok se u Obdaništu zabavištu „Naša djeca“ nalazi oko 500 mališana.

Predstojnik Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Perica Ivanek naglasio je kako su prvog dana škole fokus stavili na učenike prvih razreda, kojih ove godine u osnovnim školama ima oko 600, dok se u četiri srednje škole ove godine upisalo 760 učenika. Kada je u pitanju nastavni i stručni kadar, Ivanek navodi da je sve popunjeno za nesmetano odvijanje nastavnog procesa s naglaskom na asistente, kojih je ove godine zaposleno oko 100 te svako dijete s poteškoćama u razvoju ima svog asistenta.

Perica Ivanek; predstojnik Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje; Foto: Gorana Antić

„Svakako je važno napomenuti da smo uključeni i u pripremi kurikularne reforme koja se odnosi na izmjene nastavnog plana i programa definiranog na ishodima učenja, a sukladno zajedničkoj jezgri u obrazovanju. Budući da se dugi niz godina nastavni plan i program nije mijenjao, nužno je krenuti s pripremama, jer sam proces traje više od dvije godine, te su održani sastanci s organizacijama koje rade na unaprjeđenju obrazovanja u Bosni i Hercegovini“, kazao je Perica Ivanek.

Iz Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje pri Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko distrikta naglasili su kako će se i u narednom razdoblju zalagati na poboljšanju procesa obrazovanja na području Brčko distrikta, s naglaskom na uvođenje određenih reformi koje će kvalitetu obrazovanja podići na jednu razinu više.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*