RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Одржана друга радионица „Обликовање глине“

У склопу манифестације „Брчанско љето – Савски цвијет“ синоћ је у просторијама Музеја Брчко дистрикта одржана друга по реду радионица „Обликовање глине“ која је намијењена одраслим особама.Виши стручни сарадник за археологију у Музеју Брчко Дистрикта Енида Мурселовић каже да је ова група састављена од 25 полазника који су први пут дио ове радионице, те да су се заједно поред теоријског дијела, упознали са основама обликовања глине.

„Правили смо керамичке посуде по узору на мотиве из праисторије које су пронађене на подручју Босне и Херцеговине и на тај начин смо спојили археолошки, умјетнички и историјски дио“, истакла је Мурселовић.

Према њеним ријечима, настојаће да ова радионица постане програмска активност брчанског Музеја.

„За ову радионицу влада велико интересовање у нашем граду и ми ћемо настојати да у наредном периоду израдимо детаљан план и програм како бисмо и осталим нашим суграђанима пружили прилику да се окушају у обликовању глине. Такође, ћемо и свима онима који су већ учествовали на овим радионицима пружити прилику да кроз степене науче још више о овом занату – грнчарство“, појаснила је Мурселовић.

Полазници радионице „Обликовање глине“ сложили су се у једном да до сада нису имали прилику да обликују глину и да је ово за њих, прије свега занимљиво искуство.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.