RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu

Foto: Anadolu (H.S.)

Građanski nogometni klub (GNK) Dinamo iz Zagreba dogovorio je sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom Sergejom Jakirovićem, što su uzrokovali domaći prvenstveni poraz od Hajduka (0:1) i debakl u UEFA Ligi prvaka u Minhenu od Bajerna (2:9).

Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković, istakli su iz Maksimira.

Sergej Jakirović je u trenersku ulogu Dinama uskočio u delikatnom trenutku, neposredno nakon turbulentnih dvoboja protiv grčkog AEK-a u 3. pretkolu prošlosezonske UEFA Lige prvaka kad je smijenjen glavni trener Igor Bišćan. Sergej Jakirović je iznio najveći dio prošle natjecateljske godine ovjenčane dvostrukom krunom okrunjenu s čak 11 uzastopnih pobjeda. Momčad je u toj sezoni vodio u 51 službenoj utakmici i ostavio je na vrhu s osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Rijeku i dvoznamenkastom razlikom u odnosu na ostale konkurente.

”Jakirović je u ovih godinu i 29 dana na plavoj klupi vodio točno 60 utakmica upisavši 41 pobjedu, devet remija i 10 poraza. Štoviše, povezao je pola godine bez poraza u službenom dvoboju, od 14. ožujka i izgubljene utakmice protiv PAOK-a u Solunu sve do ovoga petka 13. i gubitka bodova protiv Hajduka. U tom je intervalu spojio 21 službenu utakmicu bez poraza. Mandat je zaključio s osvojenim naslovom prvaka, pokalom pobjednika Kupa, plasmanom u osminu finala Konferencijske lige i ulaskom u Ligu prvaka”, naveli su u saopštenju za javnost iz GNK Dinamo Zagreba.

“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, kazao je predsjednik GNK Dinamo Velimir Zajec.

Sandro Perković je u Dinamovu stožeru bio još u sezoni 2021/2022. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru pri čemu je, uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića, sudjelovao u osvajanju nova dva naslova prvaka i jednom pokalu pobjednika Kupa.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.