RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održano biznis takmičenje “B2B Pitch Battle” – 100 ušiju slušaju – 100 ruku kupuju”

Foto: Mirsad Zahirović

U Brčkom je danas održano biznis takmičenje pod nazivom “B2B Pitch Battle” i sloganom “100 ušiju slušaju – 100 ruku kupuju” za sve one koji su željeli da u dvije minute predstave i prodaju svoju uslugu/proizvod i tako se nađu u “ringu” najboljih prodavača.

Prije Brčkog takmičenja su održana u Sarajevu, Banja Luci, Trebinju i Tešnju, a 30. septembra održat će u Tuzli. Takmičenje je okupilo veliki broj predstavnika kompanija sa područja Distrikta, Bijeljine i okoline koji su imali priliku da na kreativan način predstave svoje usluge i osvoje vrijedne nagrade.

„U toku pandemije COVID-19 sva se komunikacija odvijala putem društvenih mreža, telefonskih poziva i e-mailova i došli smo do ideje da bez pravljenja prezentacije ljudi na najbolji mogući način predstave šta njihove kompanije rade i na taj način pokušaju doći do nas i povežu se s novim klijentima s kojima bi mogli sarađivati. Neki učesnici su smislili i recitacije, tako da mislim da je ovo bilo divno druženje sa kojeg smo ponijeli svi pozitivne emocije, energije i ideje“, rekla je Jadranka Kuljanin, organizatorica takmičenja.

Takmičenju je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, te je ovom prilikom kazao da događaj ne pruža samo platformu za predstavljanje inovacija i poslovnih ideja, već igra i ključnu ulogu u jačanju poslovne klime i stvaranju novih prilika za rast i razvoj.

Član tročlanog stručnog žirija Tomislav Bošnjak istakao je da je žiri danas bodovao različite načine komunikacije, prodajne vještine, gestikulacije takmičara kao i koncept izlaganja. Prema njegovim riječima prilikom prodaje danas je najbitnija iskrenost i da se ne skrivaju nedostaci proizvoda, te je potrebno jasno iskomunicirati na koji način će taj proizvod ili usluga riješiti problem i hoće li biti efikasno, povoljno i dovoljno brzo za klijenta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.