RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Представа ‘Мала сирена’ у недјељу отвара ‘Лут фест’ у Источном Сарајеву

Фото: БХРТ

Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу “Лут фест 2024” свечано ће бити отворен у недјељу, 22. септембра, у Источном Сарајеву. Част да отвори ову манифестацију припала је Дјечијем позоришту Републике Српске из Бањалуке са представом “Мала сирена”.

Организатор манифестације је “Форум театар” из Источног Сарајева који има статус репрезентативног удружења у области позоришне умјетности Републике Српске.

“Овај престижни међународни луткарски фестивал биће одржан од 22. до 27. септембра у Источном Сарајеву на сценама Културног центра Источно Ново Сарајево и Народног позоришта Источно Сарајево”, изјавила је продуцент Фестивала Александра Митрић Штифанић, филмски и телевизијски продуцент, мастер драмски и аудио-визуелни умјетник.

Према њеним ријечима, већ влада велико интересовање дјеце и публике из општина које чине град Источно Сарајево за 25. “Лут фест”, на којем ће учествовати луткарска позоришта из Босне и Херцеговине, Србије, Бугарске, Јерменије, Јужне Кореје, Мађарске и Руске Федерације.

“Публику очекују представе са занимљивим садржајем које говоре луткарским језиком и магијом луткарског израза који разумије публика од оних најмлађих до тинејџера. Представе ће гледати дјеца из свих шест општина Источног Сарајева, укључујући и малишане из Зворника и Калиновика”, поручила је Митрић Штифанић.

Пратећи програм 24. “Лут феста” чине интерактивне и креативне радионице, мастерклас предавања, промоције књига о луткарству и други едукативни фестивалски програми који доприносе значају фестивала, у свјетским оквирима луткарске умјетности.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*