RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

Tokom ovog vikenda dodatni termin za edukaciju članova biračkih odbora u Distriktu

Foto: Arhiva

Izborna komisija Brčko imenovala članove i zamjenike članova biračkih odbora, te proslijedila na potvrdu Centralnoj izbornoj komisiji BiH imena predsjednika i zamjenika predsjednika na svih 139 biračkih mjesta u Distriktu.

„Nakon okončanih redovnih obuka imenovali smo 502 člana biračkih odbora i 217 njihovih zamjenika. Preostao nam je još rezervni termin, ovog vikenda, odnosno 21. i 22. septembra, za one kandidate koji iz objektivnih razloga nisu mogli prisustvovati redovnim obukama“, rekao je predsjednik Izborne komisije Distrikta Marko Tadić, dodavši da kada je riječ o predsjednicima biračkih odbora i njihovim zamjenicima, nakon obuke koju je provela Centralna izborna komisija, spisak je stigao u Brčko kako bi se predložilo na koja birališta personalno rasporediti predsjednike i njihove zamjenike, što je juče i učinjeno.

Neophodno je izvršiti popunu broja osoba za zamjenike predsjednika biračkih odbora.

„U tom kontekstu trenutno nedostaje 34 osobe koje će naša komisija dopuniti sa takozvanog rezervnog spiska“, istakao je Tadić, akcentirajući da će i pridodate osobe proći dopunsku obuku namjenjenu zamjenicima. Brčanska Izborna komisija je pored navedenog već primila i dio izbornog materijala.

„Neosjetljivi izborni materijal u koji spadaju plakati, različiti vidovi upozorenja i druga tehnička oprema. Svakako da najkasnije početkom narednog mjeseca očekujemo izvode iz biračkog spiska, glasačke listiće, zapisnike, kao i pečate za zatvaranje vreća sa biračkim materijalom, koji smo obavezni distribuirati na birališta dan prije njihovog otvaranja“, zaključio je predsjednik Izborne komisije Brčko distrikta BiH Marko Tadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*