RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Erdogan predložio prinudne mjere protiv Izraela

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da se razmotri primjena prinudnih mjera protiv Izraela zbog nepoštovanja rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o prekidu vatre u Gazi.

“U nedostatku implementacije rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 2735, mjere prinude protiv Izraela treba da budu stavljene na dnevni red”, rekao je Erdogan.

Pored toga, predložio je da izraelski premijer Benjamin Netanjahu mora da bude zaustavljen savezom čovječanstva.

Erdogan je rekao da je važno obezbijediti suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kroz diplomatiju i dijalog.

On je upozorio da isporuke oružja u zonu sukoba ometaju mirno rješenje.

“Dok se trka u naoružanju ubrzava, prostor za diplomatiju se smanjuje”, upozorio je turski predsjednik.

Erdogan je konstatovao da je međunarodna zajednica, iako sukob traje više od dvije godine, još daleko od njegovog rješavanja.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*