RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Издвојено милион КМ за демобилисане борце са подручја Дистрикта

Фото: Влада Брчко дистрикт БиХ

На наставку 63. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрен је Програм утрошка средстава за донације Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2024. годину у укупном износу од 598.691,16 КМ.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Иван Ловрић истакао је да је ова одлука донесена с циљем унапређења аматерског спорта и културе те да ће ускоро бити расписан јавни позив.

На данашњој сједници одобрен је трансфер Развојно – гарантном фонду Брчко дистрикта БиХ за финансирање пројеката финансираних из средстава Европске уније и других донатора. На приједлог Одјељења за просторно планирање и имовинско – правне послове усвојен је Програм утрошка средстава за додјелу текућег и капиталног трансфера Заводу за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину. Чланови Владе на данашњој сједници дали су сагласност на Одлуку о усвајању измјене Финансијског плана Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ за 2024. годину. Такође, разматрали су и Информацију Одјељења за здравство и остале услуге о спровођењу пројекта здраве заједнице у БиХ и позиву организације “Strong cities” за приступање мрежи снажних градова уз приједлог закључка.

На започетој 64. редовној сједници на приједлог Одјељења за здравство и остале услуге одобрен је Програм утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи демобилисаном борцу са пребивалиштем у Брчко дистрикту БиХ.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Асмир Мујановић навео је да је ребалансом буџета за ову намјену издвојено милион КМ нагласивши да је ријеч о потпуно новом програму једнократне помоћи борцима којим ће се средства додјељивати свим пријављеним, без обзира на њихов материјални статус под условом испуњености сљедећих критеријума:

а) да има мјесто пребивалишта у Брчком, најмање 24 (двадесет четири) мјесеца;

b) да је лице корисник основних права бораца по једном од ентитетских закона по било

ком основу;

c) да је као демобилисани борац из тачке b) евидентиран у основној бази евиденција    демобилисаних бораца те да је извршена провјера статуса живота;

d) да се сходно Јавном обавјештењу у периоду од 28 дана од дана објаве обавјештења, евидентирао као „нови“ демобилисани борац у надлежној служби.

На 64. редовној сједници усвојен је и Акциони план за Зелени град Брчко дистрикта БиХ – GCAP.

Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*